5 aandachtspunten voor het uitkiezen van een goede trimmer.

hond-trimmen-ducktollerretriever

Onze Furbaby’s maken deel uit van onze familie en we doen alles voor ze. We houden van onze huisdieren, zorgen voor ze en beschermen ze evenveel als onze echte familie (en vaak nog meer!)

Dus waarom zouden we ze ooit in gevaar brengen?
Wat uw huisdier uitstraalt als hij angstige of nerveus is om verzorgd te worden, kan in feite zijn da zij u proberen te vertellen dat dit niet de juiste plek voor hen is.

Hier geef ik jullie enkele belangrijke tips om ervoor te zorgen dat u de juiste keuze maakt voor de verzorging van uw geliefde viervoeter.

1 Houding is alles

Als uw hond uit het trimsalon komt, moet hij ontspannen en comfortabel zijn. Het is belangrijk dat ze goed kunnen opschieten met hun trimmer en het gevoel hebben dat ze zich in een veilige omgeving bevinden. Alle zichtbare tekenen van stress moeten een enorm waarschuwingsbord zijn waar u op moet letten.
Voor de duidelijkheid! Niet alle honden houden ervan om verzorgd te worden en soms kunnen ze hoe dan ook angstig zijn. Maar u kent uw huisdier en als uw instinct u vertelt dat ze op één of andere manier bang of getraumatiseerd zijn, denk dan twee keer na voordat u teruggaat. Blijf zelf als baasje ook altijd positief als je viervoeter naar de kapper moet. Honden nemen vaak je stemming/emoties over. Als jij het erg vindt voor hem dat hij naar de kapper moet, dan gaat hij het ook erg vinden en onrustig worden. Blijf altijd positief en je hond zal de trimbeurt ook als iets positief en aangenaam ervaren.

2 Effectief luisteren

Hondenverzorging is een beroep en zoals bij elke professionele dienst, mag u verwachten dat u krijgt waar u om vraagt. Als je bijvoorbeeld gevraagd hebt of ze je hond bijknippen tot dat er een centimeter vacht overblijft en ze komt kort geschoren terug, dan is dat een probleem. Als een trimmer om welke reden dan ook niet aan je verzoeken kan voldoen, is het redelijk om te verwachten dat ze het je vooraf vertellen voordat ze aan de slag gaan met een alternatief plan.

Praat met je trimmer, ze zijn geen slechte luisteraars, als je de snit niet leuk vindt, voer dan een discussie om hen te helpen het goed te doen. Luistert de trimmer nog steeds niet naar uw verzoeken? Dan is het misschien tijd om een andere trimmer te zoeken.

3 Nodige techniek

Hoewel hondenverzorging geen gereguleerde branche is, wilt u op zoek gaan naar een trimmer die ofwel geschoold is om alle soorten maten en rassen effectief te knippen, of iemand die jarenlange ervaring heeft. Laten we eerlijk zijn, we willen dat onze pups schoon en schattig zijn als ze thuiskomen. Laat ze dus niet in de handen van iemand die ervoor zorgt dat je Germain Sheppard eruitziet als een poedel.

4 Zichtbare verwondingen

Geen paniek hier, er gebeuren soms ongelukken. Het is niet ongebruikelijk om per ongeluk in de tere huid van een pup te prikken of een kras te zien wanneer ze de trimmer verlaten. Niemand is perfect en onze harige vrienden kunnen soms behoorlijk kronkelig zijn! MAAR, dit zou niet elke keer moeten gebeuren. Als uw hond na elk bezoek een of andere vorm van verwonding heeft, moet u zich afvragen hoe attent uw trimmer werkelijk is.

5 Reinheid

Kun je de oppervlaktereiniger zien staan? Dat zou je zeker in de gaten moeten hebben, want je trimmer moet het gebied na elke afspraak ontsmetten. Het is gemakkelijk voor honden om parasieten en virussen onderling door te geven, dus zorg ervoor dat ze zich in een schone omgeving bevinden die kruisbesmetting tot een minimum beperkt. Als u schimmel ruikt of vocht in het gebouw voelt, onthoud dan dat uw pup dat tijdens zijn verzorging inademt. Zie je bloed of uitwerpselen op de grond of tafel? Grijp je hond en ren! Als het gaat om het verzorgen en kiezen van de juiste trimmer voor uw pup, komt het soms gewoon neer op vertrouwen in uw instinct. Als je een slechte sfeer krijgt of denkt dat je hond op de een of andere manier “niet ok” is, luister dan naar je innerlijke stem en probeer iemand die nieuw is. Hopelijk heeft dit je op je gemak gesteld en je het vertrouwen gegeven om ervoor te zorgen dat je harige liefde in goede handen is.

Heb ik een tip die ik heb gemist? Laat hieronder je reactie achter!
Xoxo
Renée & Arthur